RPPG III cetus idea baru GPMS UiTM

Posted: Isnin, 18 Mei 2009 by Khairul Anwar in Berita GPMS, Program 2009

RPPG III GPMS

Tahniah diucapkan kepada semua exco dan seketeriat GPMS UiTM ke 36. kerana telah berjaya menajayakan program Rancangan Penambahbaikan dan Penjenamaan semula GPMS UiTM Malaysia. Program ini telah berjaya dilaksanakan pada 15-17 Mei 2009 bertempat di Kolej Puncak Perdana, UiTM Malaysia.

Ucapan terima kasih diucapkan kepada penasihat GPMS UiTM Malaysia, En Ahmad Azahari Mohd Nazar, barisan alumni GPMS UiTM Malaysia yang bersama mencurahkan idea kepada barisan kepimpinan baru dan kolej Puncak Perdana yang menyediakn penginapan kepada kami.

Semoga kita terus berjuang untuk memartabatkan BANGSA!!

Advertisements
Komen-komen
  1. 0857 berkata:

    terima kasih atas sume sokongan mantan2, senior2 dan juga hardcore gp yang turun wktu RPPG untuk memberi semangat dan dorongan pd barisn kepimpinan yg baru…
    kpd barisan exco36 & sekretariat…jdkan cuti ni sbg persiapan untuk kite bersedia bile naik sem nanti…
    rncg wakru yg ade dengan sebaiknye….
    tahniah untuk semua/…

  2. fairuz (meki) berkata:

    aku benci bila mendengar perkataan “hardcore gp”. gpms utk semua. bukan untuk kelompok2 tertentu. konon hardcore. mereka yang x melibatkan diri dalam rppg3 nih, x bermakna mereka x hardcore. mereka yang melibatkan diri dalam rppg3, x bermakna mereka sudah hardcore..

    apakah ukuran anda untuk menyatakan ada kelompok hardcore?? sila nyatakan:
    a)adakah kerana mereka exco maka mereka adalah hardcore??
    b)adakah mereka yang panjat ledang sudah boleh dikatakan hardcore??
    c)adakah mereka yang mengikuti kursus fasilitator sudah boleh dikatakan hardore??
    d)adakah mereka yang mengikuti rppg3 sudah layak digelar hardcore??

    jangan anggap diri anda sudah hardcore. jangan anggap diri anda sudah layak mendapat title hardcore. anda masih belum layak!!!!!

    ahh persetankan semuanya. mereka sendiri yang menyediakan “kelompok” tertentu seperti mengamalkan semangat berkelompok. ingat! gpms untuk semua. bukan untuk hardcore!!

    kalau bermula rppg3 sudah berpuak, apetah lagi hari kemudian. x habis2 melaungkan semangat gpms, tapi “hardcore gpms” sendiri yg konon2nya hardcore mencacatkan tunas mulia gpms. sedarlah akan 4 sedar yang keempat.

    aku cuma memerhati dari jauh.
    haha, semangat tahi ayam. kita lihatkan saja apa hasilnya……………..

    peace, no war..

  3. hmmmm berkata:

    nk komen tp dh xde mood, jd no komen la….

    pape pown, keikhlasan x boleh diukur, hny Allah yg tau…. kdg2 kne diam tuk jage ati org…

    semoga GPMS trus berjaya!!! hmmmm….

  4. penyambung warisan berkata:

    Smua pngrak GPMS adalah hardcore, selamat berjuang

  5. penyambung warisan berkata:

    harap fairus boleh inform pd exco kalau ade yang tak puas hati. Inform YDP terus pun lagi bgs. mgkn ada klmahan yang tak disedari..

  6. 0857 berkata:

    salam..
    sy sokong penyambung warisan….
    saudara fairuz….anda sendiri yg mengklasifikasikan hardcore sbgi kelompok walhal semua ahli yang menggerakkan gp, mencurahkan tenaga dan idea dikira hardcore…
    jgn cepat melatah dgn pandangan org lain…
    sekiranya saudara ada idea untuk menjadikan gp terus berjaya berjuang berlandaskan 4 SEDAR, sila berhubung terus ngan exco gp… jgn hanya tunggu sehingga gp jatuh dan tersasar jalan…
    yang mana silap dibetulkan…bukan hanya bercakap di belakang tanpa tindakan…
    maaf andai penulisan ini mengundang rasa tidak puas hati saudara…

  7. azlan uzil berkata:

    kepada fairus…..
    ahh persetankan semuanya??????

    fairus cuma memerhati dari jauh.
    MENGAPA EK????

    seorang pemimpin yg hebat…tidak hanya memeluk tubuh,dan memerhati..
    melihat bangsenya kekalutan mencari arah….WALAUPUN DIA MAMPU MENGUBAHNYA..

    seorang pemimpin yg hebat…tidak hanya MEMPERSETANKAN orang lain…
    sebaliknya bimbinglah yg lain2 ke jalan yg lebih lurus…amin..

    kepada encik FAIRUS..tampilkan diri anda…buktikan lah anda memang pejuang agama dan bangsa!
    org seperti EN.FAIRUS sgt diperlukan oleh gpms uitm…hubungi kami…

    BERSAMA BERBAKTI BUKAN HANYA MEMERHATI…amin

  8. ikaka berkata:

    hardcore???? aku xrase cm sakit ati pon….apsal sampai nk ckp PERSETANKAN??? haha… tp xpe la… pandangan peribadi kan…. okla tuhhh….

  9. aminah berkata:

    org yg mcam en fairuz ni la yg ada pd org melayu..x abis2 wujud perasaan DENGKI dan IRIHATI dgn kejayaan org lain

  10. ady berkata:

    huih..
    ada org x puas ati la!!!..
    cm best je klu blei kenal…

  11. ady berkata:

    pape pun..
    jgn merancang saja…
    tp laksanakn..
    klu nk minta idea n pertolongan,jgn segan contact kami yg dh out of system tp masih dlm kategori “HARDCORE” yea..
    hahaha..
    gluck pewaris bangsa kelahiran GPMSUiTM Malaysia

  12. berminat berkata:

    hi… nk tany cm na nk join gpms UiTm Shah alam ?? nk 1sem duk UiTM Shah alam tp sush nk tau xtvt gpms….

  13. mantan exco berkata:

    salam…
    kpd berminat, blh contact2 ngn ketua penerangan
    Cik Maisarah:0172119249
    bley tanyer dier aper aktiviti terbaru…
    or awk bleh dtg ke blik persatuan pelajar…
    bangunan HEP,
    alar kt PTPTN tu,kt menara SAAS…
    kat situ bilik persatuan..port bdk2 GPMS…
    tp dtg time bkak sem nt,,,
    skrg xder org…sume cuti..
    k,tq
    belajar terus belajar…

  14. Bob GP berkata:

    Assalamualaikum,

    Saya kurang mengerti dengan penerangan saudara Fairuz. Bagi saya sesiapa yang menjadi ahli dan menyertai program GPMS sudah pun menjadi pejuang dan sekiranya mereka menyertai aktiviti disamping menjadi tulang belakang program sudah menjadi pemimpin.

    Istilah yang saudara katakan tentang ‘hardcore’ tersebut telah mencerminkan apa yang saya nyatakan diatas. Tidak semestinya ahli GPMS itu wajib menyertai kesemua aktiviti, kerana kita harus faham bahawa tanggungjawab kita masih lagi menjadi seorang anak yang telah diamanahkan oleh ibubapanya untuk menuntut ilmu dan juga jadual seharian bagi seseorang pelajar itu tidak sama seperti pelajar-pelajar yang lain. Justeru, perkara tersebut tidak patut disalahertikan baik saudara Fairuz dan rakan seperjuangan yang lain.

    Yang baik datang dari ALLAH
    Yang lemah datang daripada saya sendiri.
    Wallua’lam.

    P/s: Adakah Saudara Fairuz = Fairuz Brabus?

  15. lehlehleh berkata:

    alahai budak ni..sian aku tgk..mcm ade personal interest yg tak tercapai je ble kuar ayat camtu.. (^_^)

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s