Tahniah Perkasa 17

Posted: Ahad, 30 November 2008 by Khairul Anwar in Berita GPMS, Program 2008

tahniahperkasa17jpegSalam Tahniah kepada semua ahli keluarga PERKASA 17 kerana telah menjayakan Ekspedisi Rakan Alam ke 17 (ERA 17). Kami, akan meletakkan gambar aktiviti anda dalam laman web ini secepat mungkin.
Teruskan bersama GPMS-UiTM Malaysia. Selepas ini, insyallah akan disertakan sekali apa sahaja yang berkaitan dengan PERKASA 17 untuk tantapan anda.

Ingat PERKASA 17,

Alang-alang ke ledang, biar sampai ke puncak

Alang-alang ke ledang, biar terus bersama GPMS-UiTM

Jumpa lagi, disetiap program GPMS UiTM Malaysia. Teruskan melayari laman sesawang ini untuk perkembangan lanjut.

TAHNIAH PERKASA 17

Advertisements
Komen-komen
  1. 'afif ali 0815 berkata:

    anak ledang 0815 membuka bicara –> sejujurnya..terlalu banyak pengalaman yg best saya dapat pada kali ini..dah banyak program yang saya follow dan uruskan tapi apa yang saya alami dalam Kem Penyambung Warisan ni memang sesuatu yang amat berbeza dan memberi impak yg cukup mendalam..banyak yang boleh diperkatakan dan dipelajari sepanjang perkhemahan ini..apa2pun sejuta tahniah saya hulurkan kepada semua urusetia,fasi,co fasi dan sesiapa saja yg telah bersusah payah dalam menjayakan kem ini..kepada saudara saya di dalam Perkasa 17 khususnya dan GPMS amnya,saya mendoakan semoga ikatan ukhwah yg terjalin antara kita akan terus kekal selagi adanya bulan dan bintang..Aminn..saya percaya akan ada di antara rakan2 saya dari perkasa 17 yg akan memberi ulasan lebih detail berkaitan dengan aktiviti2 yg telah kami jalani..sekali lagi saya ingin mengucapkan tahniah dan ribuan terima kasih kepada semua mereka yg telah mersusah payah menjayakan kem ini..SERIOUS..YOU GUYS ROCKS!!CONGRATS BRO!! sampai berjumpa lagi -anak ledang 0815 mengundur diri-

  2. Sharif-Dean(imam) berkata:

    saya bersyukur kepada Allah,kerana dgn izinnya PERKASA 17 berjaya menawan puncak Ledang….tahniah kepada PERKASA 17

  3. iqa razak 0816 berkata:

    0816..nombor yg bukan hanya sekadar nombor,tp nombor yg penuh dgn erti kesedaran dan amanat yg dipikul..skrg sy boleh ckp yg sy bangga dgn diri sy sendri sb sy dah buat sesuatu yg xramai org boleh buat..byk benda yg sy blajar dari camp ni,sebelum sy dtg sy dtg dgn hanya nama seorg melayu tp selepas camp ni,baru la sy sedar bila sy kluar di khalayak ramai dan berhadap dgn kaum lain..sy adalah seorg melayu yg memikul segala amanat dan tanggungjawab untuk menyatukan bangsa sy..sebelum sy dtg ke camp ni,lagu ‘warisan’ hanya la sama dgn lagu2 patriotik yg sy sering kali sy dgr sewaktu hari merdeka tp selepas camp ni baru sy sedar betapa dlmnya maksud lagu tu..sy xmalu untuk mengaku air mata sy mengalir bila mengenangkn nasib bangsa sy skang,sy sygkan bangsa sy dan sy berharap sy dpt membuat perubahan utk bangsa sy sebelum Allah s.w.t menarik segala ‘pinjaman’ yg diberikan..sy dah ada keluarga baru dan sy bangga dgn keluarga baru sy..sy dari kump 4,bernama warisan dan bermottokan ‘alang2 ke ledang,biar smpai terus ke puncak’ dan sy bangga motto itu menjadi pilihan untuk PERKASA 17..sy berharap agar hubungan antara keluarga dlm PERKASA 17 tidak akan terputus,sesungguhnya dgn keluarga inilah sy telah mencipta kenangan berada di puncak gunung ledang setelah besusah payah mendakinya dan bersama dgn keluarga inilah sy telah berjanji memikul amanat yg diletakkan untuk memartabatkan bangsa sy..sy berharap keluarga ini akan trus bersama2 untuk melakukan yg terbaik utk bangsa MELAYU yg tercinta..sebelum mengundur diri,sy ingin berterima kasih kpd semua faci dan co faci yg byk meniupkan semangat untuk terus memperbaiki diri sendiri untuk membela bangsa sy dan xlupa jg pada meraka yg memakai gelang hitam dan hijau πŸ˜› -anak ledang 0816 mengundur diri-

  4. Sharif-Dean(imam) berkata:

    tidak lupa juga kpd semua urus setia,dan sesiapa yg terlibat dlm menjayakn Kem Penyambung Warisan ini…..banyak sgt pengalamn baru yg saya dpt dari kem ini….pada hari pertama saya tiba di kem asahan,terdetik di hati “betul ker tindakan aku ni hendak daki gunung ledang” hai saya sendiri pun kurang yakin pada diri….
    kerana ini adalah pengalaman pertama saya untuk mendaki gunung..
    tetapi kem ini bukan sahaja mengajar saya untuk yakin pada diri,malah mengajar saya erti bersatu..
    pada hari pendakian,di mana kita dapat lihat semua orang bersatu saling tolong-menolong antara 1 sama lain,terutama sekali pada group 4 dan 5 kerana berjaya turun dgn selamat walaupun ada sedikit kecemasan berlaku…tahniah saya ucapkan…..
    di sini dapat kita lihat bertapa pentingnya bersatu dalam menempuh halangan yg datang…..marilah semua bangsa melayu kita bersatu untuk membela maruah kita..jgn sampai kita mengemis di tanah air sendiri…..”PANJI…..TEGUH BERSATU”
    sayang sgt u guys…..0835 mengundur diri…

  5. Nadh_0640 berkata:

    slm..
    anak ledang 0640 ber’kalam’..
    kaifa haluk/i??
    especially semua urusetia n peserta..
    TAHNiah kerana program dpt berjalan dgn lancar..
    SemoGa ilmu yg diterima dpt dimanfaatkn..

    Kpd sahabat yg baru join the club,igt la beberapa pesanan saya ni..

    1.Jgn hanya pandai berkata2,tp lakukan lah dengan perbuatan..
    Semoga apa yg korg janjikn diatas dpt ditunaikn sekembali pulang ke UItm..

    2.Excuses are all the same..
    Dalam GPMS ini(atau sepanjang kehidupan kita) tanpa disedari kita akn byk memberi alasan yg tidak munasabah,’jd amalkn prinsip no.2 ini supaya anda boleh kenali mana kelemahan diri dan siapa diri kita ni..

    3. Problems are opportunities…
    Setiap kali ada masalah,maka itulah peluang kpd diri kita untuk menyelesaikn..jgn anggap ianya sebagai satu stress dan rasa tertekan..mgkin dgn cara ni kita dpt mengenali diri kita dgn lebih mendalam..

    4. Belajar terus belajar
    Motivasikan diri sendiri setelah anda lihat kehidupan adik2 kita nnt(pling terdekat GOKIM ni)
    belajar TErus belajar..belajar kenali diri sendiri dan bangsa serta agama pun adalah satu bentuk pembelajaran..jd rasailah kehidupan ‘campus life’ n treasure it..

    5.Jgn pandang pd siapa yg memperkatakn,tp dengar pd apa yg diperkatakn..
    Prinsip ni mmg paling korg selalu dgr..especially kt ats ledang..
    Ibarat Rasulullah..walaupun kita xkenal baginda n xpernah pandang muka baginda,tp kita dengar dan amalkan pesanan baginda..konsep yg paling senang difahami kn!!
    sama juga,Walaupun korg x knl SIAPA SAya, Tp cuba fahami apa yg saya perkatakan..kerana saya mengenali diri saya berdasarkn prinsip2 yg lahir sepanjang saya dalm GPMS dan byk membentuk diri saya..ambil la yg mana sesuai dgn citarasa korg ye..trimas pd sahabat baik yg tua dan muda yg byk ajar saya selama ni..

    6. Lastly,rajin2 la dtg seky..memeriahkn suasana kt situ ..

    buat sapa yg kenal aku tuh..
    weihh..aku rindu la kt korg!!
    n rindu gk kt kerja2 yg serabut tuh..
    tp xyh la bg kerja lg..hehe..
    gud luck ex for gokim..
    See u all next year n smoga dpt result yg gempak..
    Amin

    Thanx..
    Syukran Jazilan..
    Salam perantauan..

  6. gerektua berkata:

    Waah bagus… teruskan dengan aktiviti yang menarik…

  7. ira 0859 berkata:

    1st nk ucapkan trimas kt urusetia yg wt program nie.gempak.
    sape yg x pegi rugi…

    walupun asyik kne rendam je kn,pns ati gak la,tp layaannn…

    overall sume program best,tp yg plg best time kne wt psembhan utk facy,limited edition tue… jgn tkr channel okies.. and sory la,xde siaran ulangan la…

    sy ign mgucpkan jutaan trime kasih kt abg zaid,kak anoi and the gang cuz byk tlg sy time panjt gung tue.. korang mmg best…
    jgn lupe tuntut kfc kt sy okie,kalau nk la kn,hehe…

    utk group 4,warisan,group yg plg havoc,sume dlm group tue mmg best.. miss u all… termasuk la ayahanda taufiq,papa har n mama aisyah… love ya’ll…

    lastly,jgn byk citer,jmpe 26hb nie okie….

    regards,
    ira

  8. 0613 berkata:

    Tahniah kepada semua anak ledang PERKASA 17.. semoga ilmu & semangat yang korang dapat daripada ledang akan di manfaatkan untuk perjuangan anak bangsa.. Jangan pandai berkata2 saja, BUKTIkan..

    0613.. mengundur diri..

  9. 0613 berkata:

    Tahniah kepada semua anak ledang PERKASA 17.. semoga ilmu & semangat yang korang dapat daripada ledang akan di manfaatkan untuk perjuangan anak bangsa.. Jangan hanya pandai berkata2 saja, BUKTIkan..

    0613.. mengundur diri..

  10. hanna_ali 0828 berkata:

    1st of all, tahniah kepada sumer fasi yg gempaks..kem penyambung warisan banyak memberi kesedaran n membuka mate org mlayu..walaupun gegel2 kene rendam, kite sumer tau ada hikmah di sebaliknyer..kpd ahli kump 4(warisan), tq tuk semuanye..harap hubungan kekal selamanye..amin..

    0828 mengundur diri…

  11. 0619 berkata:

    Tiada kumpulan 1,2,3,4 dan 5. Yang ada adalah perkasa 17. Dan perkasa 17 kini sebahagian dari GPMS UiTM..

    Melayu Gagah Maruah Terbela..

  12. lelaucu_0853 berkata:

    tahniah PERKASA 17!!blom terlambat rasenye ntok saye mengucapkan jutaan tahniah kepada peserta kem penyambung warisan era 17 di atas kejayaan kite smua menawan pncak ledang..di kesempatan ini juga ingin saye merakamkan jutaan terima kasih dan tahnia juga kepada semua crew2 yang terlibat dalam menjayakan program ini dengan pengisian yang ckop bermakne…terlalu bayk yang ingin diungakapkan di sini..namun..semua tu masih tidak ckup ntok menggambarkan perasaan saye..byak yang dpt saye pelajari setelah mengikuti kem ini..saye harap rakan2 yang lain juga merasakan perkara yang sama…oleh itu..saye berharap agar kiter bersame2 dapat memanfaatkan ilmu yang telah diberikan dan mailah kiter bersama2 tros berada bersama GPMS!!idop GPMS!!

  13. suha-0854 berkata:

    assalamualaikum…

    sy ingn mucpkan tahniah kpd sume ahli gpms terutamanya perkasa 17 krn telah berjaya mendaki g.ledang sampai ke puncak…

    memang byk sgt experience yg sy dpr dr program ni..

    ekpedisi ini byk mengajar dan menydrkn sy tentg byk perkara seperti persahabatan,kerjasama, dan yg plg penting tentg amanat yg sy pikul utk menyatukn bgsa melayu….

    tak lpe nk gak ucap trime kasih kt sume urusetia diats sgl yg anda sume lakukan dlm menjayakn prog in….aktiviti sume gempak….

    akhir skali truskn perjuangan,,,jgnlh terlalai truskn USAHA!!!!MELAYU KAN GAGAH DI NUJSANTARA..
    igtlah moto perkasa 17,,,MELAYU GAGAH,MARUAH TERBELA…

    n kpd group 5,,korg sume bez….cyg u all…abg awe,k.a.,kak bery,kak fara…korg memang sportng….hope perkasa 17 n sume ahli gpms berkekaln hgga ke akhir hyt…
    0854 mengundur diri….

  14. alep 0618 berkata:

    syukur ke hadrat ilahi….
    kpd rakan2 berjaya juga kita jayakan ERA 17.

    ada beberapa PESANAN buat PERKASA 17……………..

    1. setelah sedar tanggungjawab yang dipikul, marilah bersama-sama kami di GPMS UiTM
    berganding bahu, bekerjasama dan menyumbang kudrat dalam menjayakan program akan datang.

    2. SEDARlah PERKASA 17, perjuangan anda baru sahaja bermula….
    perjuangan melalui kata-kata adalah perkara yang sia-sia. perjuangan yang disulami dengan
    perbuatan dan tindakan adalah perjuangan yang amat beerti.

    akhir kata aku nak tgk muka2 PERKASA 17 yang KONONNYA bersatu di program GPMS akan datang.
    especially GOKIM!!!!

    salam perjuangan
    0618

  15. Nadh_0640 berkata:

    alep..
    bkn gokim je..
    prog2 lain gk..

  16. anak ledang berkata:

    salam perjuangan…
    perkasa 17..ingatlah bahawa langkah korang sebagai seorang pejuang baru bermula..ledang adalah titik permulaan dan titik pertemuan bersama rakan2 yg akan terus berjuang bersama2.
    bukan kecil langkah kita…
    jgn jadikan didri korang seperti kereta2 kebal,kapal selam, jet pejuang sukhoi milik ATM yg dibeli dengn nilai yg mahal, tetapi tidk digunakan untuk tujuan yg sebenr…
    oleh itu, teruskan bersama GPMS untuk membentuk sebuah pasukan yg mantap n yg dpt mengharungi ape2 jua cabaran.
    Dan ingatlah….
    Perjuangan Belum Selesai………

    anakledang0626.

  17. sue_0848 berkata:

    salam..
    alhamdulillah..akhirnye dpt jugk perkasa 17 daki ke puncak ledang & turun dgn selamat eventhough ade ckit masalah.huhu..nsb baik ad urusetia n peserta yg bertungkus-lumus membantu each other..thanks a lot gk pd org yg pimpim sue trun dr puncak..;-)

    sue gk nk ucapkan thanks pada fmly ledang sbb trime sue as a new member.hopefully sue dpt memberi ape yg termampu utk same2 membantu anak bangsa.n as a newbie dlm gp sue harap senior2 dpt beri tunjuk ajar.

    spnjg kem ni byk yg sue blaja.especially nilai Melayu & pentingnye kite,generasi muda utk memperjuangkan martabat bangsa.selain tu,sue gk blaja erti sahabat.terutama bila sue ade problem,kwn2 n senior ade utk tlg n beri semangat pd sue.Group4,Warisan..thanks a lot,guys..sue xkn lupekn korg sume..including ayahanda taufik,papa har n mother aisyah(cm weird je sebut mother.haha..)

    so same2 la kite terutamanye,Perkasa 17 buktikn ape yg dh kite katakn spnjg kem ni.
    ingatlah, PERJUANGAN BELUM SELESAI..TAKKAN MELAYU HILANG DI DUNIA…

    jumpe nnt di GOKIM n hopefully in d most challenging ADVANCE..huhu..

    anak ledang0848 mengundur diri..;P

    wassalam..

  18. 0857 berkata:

    salam dr 0857

    akhirnya tujuan sebenar menceburkan diri dlm GPMS akhirnya tercapai iaitu tawan puncak ledang….
    walaupun agak ramai yg x percy yang 0857 smpi ke punck akhirnya 0857 telah buktikannya!!!
    terlalu byk perkara yang boleh dipelajari dan dikenang bile join gp ni sbb moto pun Belajar terus Belajar…
    first time join prog gp hati ni dah terpaut walaupun byk halangan yg cuba menjunamkan semangat yg ade utk kekal bersama gp, tapi hati ini terus terlekat untuk terus bersama gp kerana Perjuangn Belum Selesai….
    semoga segala usaha dan pengorbanan yang dilakukan dengan ikhlas akan mendapat balasan di akhirat kelak…

    al-fatihah kepada semua pejuang bangsa…
    0857 mengundur diri

  19. wan khatijah berkata:

    tijah 0843

    memang best program ini. dapat tambah ramai geng dan menjadikan seseorang lebih kuat dan berani dalam melakukan sesuatu. mula-mula nak ucapkan tahniah kepada urusetia yang mengadakan program ini. saya juga nak minta maaf sebab x dapat join gokim hujung bulan ini kerana saya kerja part time di sebuah production house.

  20. msaz berkata:

    takpe la 0843, dh kena keje, nk wat camne..wpun kamu bekerja tp masih lg bole terus berjuang..sedarkan rakan2 di sana betapa pentingnya kita bersatu san menjaga hak2 yg masih ada.. smoga Allah memberkati usaha kita, amin..

    Dengar cerita, Perkasa17 akan in charge BBQ sempena Majlis Kesyukuran Kem Penyambung Warisan (ERA 17)..
    wat la sehabis baik n jemput2 la sumer senior yg ada.. pasti majlis akan bertambah meriah..hehe..

    p/s: ada ke no 0823 ek.. sape ye?

  21. K.A 0616 berkata:

    isyh ade la… khatijah gorup 5.kalau x silap saye…

  22. ejan0649(lagenda15) berkata:

    K.A…abg solihen tu mesti nak cari yang same cam no ledang die kan…hehe…tahniah kat peserta ERA17 terutamanya urusetia yang bertungkus lumus dalam menjayakan program pada kali ini walaupun banyak rintangan yang perlu dtempuhi..syabas diucapkan!sorry coz xdapat bersama2 berganding bahu dalam menjayakan ERA17!tahniah kepada ERA!&..oppss!!!PERKASA 17!!Belajar Terus Belajar!!

  23. hidayah-0822 berkata:

    salam…1st of all, syukur alhamdulillah sbb semuanya selamat pergi dan balik,semua program dpt dselesaikan dgn baik walaupn ada masalah skit2…normal lah tu kan…thanx a lot kpd sume pemakai gelang x kira lah warna aper coz dah wat yg terbaik untuk kem ni…actually, KPW nie dah byk bg sy kesedaran dan pengajarn…erti perjuangan….persahabatan..kasih sayang…tersirat…tersurat…sumer ada…terpulang pada individu camne nak mengolahnyer…hopefully persahabatan n ikatan ukhwah ni terjalin selamanya…anyway..PERKASA 17 mmg best…mybe kenangan kat cni xdpt nk lupe smpi bile2…kpd kwn2 perkasa17..jmp d GOKIM…tunaikan janji anda…huhu…thanx a lot 2 all and wish u all the best…

  24. kayla(0814) berkata:

    SALAM MUHIBBAG BUAT WARGA PERKASA 17 DAN GPMS CWGN KHAS UITM SHAH ALAM…

  25. kayla(0814) berkata:

    SALAM MUHIBBAH BUAT WARGA PERKASA 17 DAN GPMS CWGN KHAS UITM SHAH ALAM…
    ml2 mnyrtai kem ni,aku tak fhm knp Thib emo bl bckp tntng MELAYU..but,when i reach the peak,then i know what it is…
    skr nk digmbr dgn kt2..
    KEM PENYAMBUNG WARISAN KALI KE 17,
    melalui khdpn yg asing..pglmn yg tak dpt digmbr dgn kt2 melainkan di rasai…dan spnjg pjlnn,hnya zikir dan kata2 di blkg baju mnjadi azimat…smgt rakan2 dan faci2…
    PERKASA 17,
    bkn skdr kmpln mndki smta-mta,ttpi pmbw mandat dr bngsa…bgsa MELAYU…bkn CINA mhpn INDIA…
    dan perjuangan ini baru bermula….pandanglah sekeliling…carikan MELAYU…dan bertindaklah..jgn smpai MELAYU sndiri MAKAN MELAYU…
    MELAYU GAGAH MARUAH TERBELA…fikir2kan lah…

  26. Wan 0837 berkata:

    Alhamdullilah,akhirnya berjaya sampai ke g.ledang buat pertama kali..time kasih kepada semua yg memberi sokongan dan dorongan….produk kasih syg yg tak dpt dilupakan…..

    PERKASA 17
    “melayu gagah maruah terbela”

    jangan lupa utk “improve” jati diri sebagai bangsa melayu……

  27. ahli GPMS berkata:

    huhu rndu r gnung ledang……….

  28. 0845 berkata:

    everything happened there give me smething that i will never ever frget πŸ™‚
    i wnt to tke ths opportunity to say tq a lot to my frenz there,of cz Fc & urusetia….
    until now, i still keep the moment kt ldang tu…
    it teach me a lot….but the best thing i already cook kt atas sne…
    haha its a new exprience 4me….
    whatever it guys…tq who gve me support when i injured….who cares
    & the most important thing u all gves me +ve spirit & doa 4me takluk ldang tu…
    tq guys….see u in advanced k….
    i will mke sure i will healthy enough after this hehehe

  29. 0845 berkata:

    forgot ready…K.A i need all the pictures please….
    hpefully i can meet u ASAP….

  30. TuPai-0620- berkata:

    kepada perkasa 17,tunjukkan lah kebersatuan ada itu dlm program OTK III nanti…
    kate bersatu,so ktrg nak tengok 49org perkasa 17 join OTK III nanti…
    jumpa di sana…

    0620 menhilang diri….

  31. To quote Jack Kerouac: “It isn’t what you write, it’s how you write it.” Well, you
    do it properly!I can not decide if I should share this
    web site with my pals or keepp it as my own pivate secret…

  32. I appreciate the manner in which you express things.

    This provokes thought, but more importantly it provokes feeling and I adore it.

  33. tumblr.com berkata:

    To repeat the words of the sharp Benjamin Franklin: There isn’t shame in being ignorant, only in being
    unwilling to learn. I wish to take this opportunity and thank you
    for allowing me to learn.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s