Selamat Menempuh Semester Baru Julai-Nov 2008 & Tips Belajar

Posted: Selasa, 1 Julai 2008 by Khairul Anwar in Motivasi

Pada 7 Julai 2008, UiTM Malaysia dipenuhi semula dengan semangat dan azam yang baru untuk terus berjaya. Semangat dan azam untuk meninggikan darjat pengetahuan bangsa. Tidak lupa untuk membalas jasa ibunda yang tercinta. Menimba pengalaman untuk menjadi seorang pemimpin yang disegani oleh orang yang dipimpinnya. Itulah sebenarnya pelajar UiTM-Malaysia. belajar tanpa mengenal erti penat lelah, berterima kasih kepada tuhan yang Maha Esa kerana memberikan peluang kepada kami (pelajar UiTM Malaysia) untuk menimba pengetahuan yang terbentang luas. Segala kemudahan digunakan dengan sebaiknya. Sejarah yang telah berlaku pada semester lepas dijadikan rujukan dan bukan sebagai  halangan untuk terus berjaya.

 

Kami ( GPMS UiTM Malaysia ) mengucapkan selamat kembali menempuhi semester baru. Kami mendoakan agar pada semester ini, anda akan terus belajar dan mendapatkan kejayaan yang cemerlang. Belajarlah dengan gigih tanpa mengenal erti penat lelah, tanpa berputus asa dan tanpa mengenal erti jemu.

 

Pada awal semester ini, moleklah kiranya kami memberikan sedikit tips berkenaan cara untuk belajar secara berkesan. Tips ini anda gunakanlah ia sebagai rujukan untuk anda berjaya. Langkah, orang berjaya mesti diikuti, supaya kita juga berjaya seperti mereka. Malah, anda boleh lebih berjaya daripada mereka.

 

Antara  laman web yang anda boleh layari untuk mendapatkan tips belajar adalah seperti berikut

1.        http://www.studytips.org/

2.       http://www.osmanaffan.com/

3.       http://www.how-to-study.com/

4.       http://www.adprima.com/studyout.htm

5.       http://www.ucc.vt.edu/stdyhlp.html

6.       http://www.dartmouth.edu/~acskills/success/study.html

7.       http://encarta.msn.com/college_article_cbstudytips/college_study_tips.html

 

Banyak lagi laman web yang anda boleh gunakan untuk mendapatkan tips yang berkesan. Jika anda mahir menggunakan enjin carian (search engine) seperti Google, Yahoo!, Cari.com dan lain-lain lagi; anda cuma taip “study tips” atau “tips belajar” atau mana-mana ayat yang menjurus kepada cara untuk belajar dengan cemerlang.

 

Cubalah sekarang,  di internet tedapat banyak laman web yang boleh anda gunakan untuk mendapatkan kebaikan pada diri anda sendiri

Advertisements
Komen-komen
  1. K.A 0616 berkata:

    sahabat GPMS UiTM
    Good Luck untuk semester akan datang
    Semoga kita mendapat kejayaan yang cemerlang,

  2. Mr. Nice Guy berkata:

    fuuuh….semester baru ini memang seperti memulakan hidup baru.Seolah-olah komputer yang baru diformat dan digantikan dengan sistem pengoperasian yang baru.Tidak sabar-sabar rasanya untuk merayau-rayau ke fakulti lain (saya dari fakulti mekanikal) untuk mencari kawan-kawan baru terutamanya gadis…HEHEHE(gaya orang jahat gelak)..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s