Program Kepimpinan Dan Jati Diri SMK Subang

Posted: Isnin, 23 Jun 2008 by Khairul Anwar in Berita GPMS, Program 2008

Ilmu yang dicurahkan seperti abang atau kakak kepada adik kandungnya sendiri supaya adik kandungnya itu lebih cemerlang daripada kakak atau abangnya. Itulah yang dicurahkan oleh 8 orang fasilitator berpengalaman GPMS-UiTM Malaysia kepada peserta Kursus Kepimpinan Dan Jati Diri SMK Subang, Shah Alam.

 

Kursus yang dikendalikan oleh Pusat Kerjaya dan Kaunseling dibantu oleh fasilitator GPMS UiTM Malaysia dijalankan pada 21 Jun 2008 ( Sabtu ) bertempat di sekitar Pusat Islam, UiTM Malaysia. Peserta terdiri daripada pelajar tingkatan tiga hingga lima yang juga merupakan seorang pemimpin di SMK Subang. Jumlah peserta adalah seramai 83 orang.

 

Lapan kumpulan telah dibentuk. Dan setiap seorang fasilatator dianggarkan mempunyai seramai 10 hingga 11 orang peserta. Fasilatator tersebut adalah :

1.      Sdr Khairul Anwar Bin Abu Mansor

2.      Sdr Fahroz Faiz Bin Roslan

3.      Sdr Mohd Taufiq Bin Asli

4.      Sdr Solihin Bin Abu Zarin

5.      Sdri Nadiah Bt H. Saharuddin

6.      Sdri Adilah Bt Jasni

7.      Sdri Roslina Bt Hamdan

8.      Sdri Maisarah Bt Mustapha

 

Pihak GPMS mengucapkan jutaan terima kasih kepada Pusat Kerjaya dan Kaunseling, UiTM Malaysia kerana memberi peluang dan kepercayaan penuh kepada kami sebagai fasilitator untuk program ini. Ini adlah pengalaman yang mungkin susah kami hendak lupakan dalam kerjaya kami sebagai seorang fasilitator.

 

Kepada adik-adik, kami mengucapkan tahniah kerana and telah berjaya melatakkan diri anda sebagai seorang pemimpin yang berkebolehan. Ilmu yang diberikan janganlah dilupakan sebarkanlah ia kepada rakan-rakan anda di sekolah nanti. Kerana ilmu yang bermanfaat akan mendapat pahala dan ganjaran di sisi Allah SWT jika disebarkan dan diamalkan. Hubungilah, fasilitator jika anda mempunyai keraguan atau masalah. Kami, akan cuba sedaya upaya untuk menyelesaikan masalah anda dan merealisasikan impian anda untuk menjadi seroang pemimpin dan pelajar yang cemerlang

 

Anda boleh dapatkan gambar ini melalui http://gpmsuitmphoto.fotopages.com. Dan klik pada Kursus Jati Diri Dan Kepimpinan SMK Subang.

Advertisements
Komen-komen
  1. JeBat-MalaYneUm berkata:

    tahniah diucpkan kpd pengrh progrm yg tlh berjaya merealisasikan program KDJD SMK Sbg tempoh hari…thanks also coz sudi mnjmput aku yg xsehebat mane ni jd fasi..
    tp ini bkn kerjaya aku la..pembtulan ayt K.A kt atas tu..
    tp aku mmg puas la join progrm tu..mmg bgs n best walaupn mase pendek..1hari jer..
    tp bnyk input aku dapat..kalo bleh la..progrm ngn bdk sklh menengh ni patut dibuat lebih kerap..
    next sem…insaAllah kte akn gempur sklh menengh kt shah alam ni.
    dan diharapkn sesiapa shaja yg rase dri die blh jd pengrh tu bleh wat proposal n bwk msk metg..
    tak perlu tunggu exco2 buat dulu,coz GPMS adalh milik sume n bkn milik individu…

  2. K.A 0616 berkata:

    this page had been updated 2/7/2008. The picture attached to http://gpmsuitmphoto.fotopages.com

  3. 0727 berkata:

    thanx to k.a, unit kaunselling n smk subang,prog tu mmg bez bangat!

    1st
    sbb time tu 1st time aku jd fc,without co…pergh…cabaran die,x agak…bdebar gak nk kendalikan budak2 tu…

    2nd
    sbb time tu da dekat bangat ngan final exam…bayang kan,isnin final,sabtu ley wat kgo lg…hehe…tp,berkat tu yg kiter kne carik…igt,jgn tnye ape org boleh bg kt,tp tanye diri sendiri ape yg kiter blh bg kat org…dan dengan memegang prinsip itu, maka aku pon turun padang..

    3rd
    sbb aku da candu gle ngan prog gpms…gara-gara pilihan raya ari tu, byk gak prog x leh nk run sbb ade kuar pekeliling….so, ble ade prog kgo ni, pergh…semangat ku untuk turun padang sanagt meluap-luap…thanx to nad,ex,dila yg purposely dtg shah alam demi kgo kali ni…korang mmg terbaek la…

    akhir kata, program2 sebegini adalah nadi penggreak gpms yg berlandaskan motto belajar terus belajar…maka, adalah sangat d alu-alu kn kpd sesiapa yg ingin mengadakan prog sebegini…

    akhir kalam,
    belajar terus belajar…

  4. 2523 berkata:

    sape jebat malayneum ni ek? nak berkenalan la.. :p

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s